Sofyan Amrabat

Interview door : Youssef Ghazouani - Gepubliceerd op : 23 September 2013
14 september 2013

Utrecht - Recentelijk hied Atlas-Lions.nl redacteur Youssef Ghazouani een interview met Sofyan Amrabat. Het jongere broertje van Nordin Amrabat, maakt deel uit van de Marokko -17 selectie voor het WK -17 in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvoerder van FC Utrecht A1 was onlangs met Marokko -17 op trainingskamp, voor Youssef een uitstekend moment om de jonge voetballer enkele vragen te stellen hierover.


Sofyan Amrabat: “Toen mij werd gevraagd of ik mee wou gaan bij plaatsing voor het WK, heb ik meteen ‘ja’ gezegd.”

[pimg]http://atlas-lions.nl/style/default/Sofyan_Amrabat.png [/pimg]


Je bent inmiddels paar dagen terug uit Marokko. Kan je ons vertellen hoe je oproep tot stand is gekomen?
Het begon eigenlijk vorig seizoen met de Afrika Cup- 17. Daarvoor ben ik al benaderd om op trainingsstage te gaan en ook om aan de Afrika Cup-17 deel te nemen. Op dat moment kwam het niet goed uit in verband met school. Ik zat in een periode dat ik belangrijke toetsen had. De school waar ik op zat vond het niet verstandig dat ik mee zou gaan. Ook mijn club deed een beetje moeilijk. Met mij ging het toen goed, maar met het team minder. We stonden onderin, dus ze wilden graag dat ik zou blijven. Toen had ik dus besloten om niet te gaan. Ik heb altijd contact gehouden met Pim Verbeek. Hij vroeg me als we eventueel wel door gaan naar de WK, of ik dan wel mee zou willen gaan. Ik heb daarop meteen ‘Ja’ gezegd. Twee weken voor de trainingsstage kwam Pim Verbeek langs bij FC Utrecht. Ik had een gesprek met hem en Ali Afellay. Ze vroegen me of ik naar Marokko wilde afreizen voor een trainingsstage. Zo is het dus tot stand gekomen.

Hoe waren de afgelopen dagen in Marokko? Jullie verbleven in Maâmoura en hebben drie oefenwedstrijden gespeeld.
De eerste vijf dagen hadden we elke dag twee keer getraind. Het was op hoog niveau. Het is een leuk team. Ik kende ze niet allemaal, maar het was leuk om met ze te trainen. Daarna hadden we drie oefenwedstrijden gespeeld. Op vrijdag en zaterdag. Zondag was een rustdag en daarna hadden we weer een wedstrijd. De resultaten waren niet waar we op gehoopt hadden. Voetballend ging het wel goed, maar ik denk wel dat het zeker beter moet.

Je hebt in totaal twee keer 45 minuten gespeeld.
Ja, dat klopt. De laatste wedstrijd had ik niet meegedaan omdat ik ziek was. Vrijdag na de training voelde ik me niet lekker. Uiteindelijk heb ik nog wel gespeeld, maar het werd alleen maar erger, waardoor ik had besloten om de laatste wedstrijd niet te spelen.

Hoe was je samenwerking met de spelers die actief zijn in Nederland, Zakaria El Azzouzi en Taoufiq Naciri?
De samenwerking was goed. We konden het goed met elkaar vinden. We spreken dezelfde taal, dus we begrepen elkaar goed.

Merkte je ook veel verschillen tussen jongens uit de Botola en de Europese jongens? Gingen jullie gewoon met elkaar om of waren er toch groepjes?
Nee, iedereen ging gewoon met elkaar om. Er waren geen groepjes. Qua niveau kunnen de jongens uit de Botola Pro ook gewoon goed mee.

De eerste wedstrijd op het WK-17 is op 18 oktober tegen Kroatië. Hoe denk je dat jullie elftal er voor staat?
Ik weet nog niet veel van de tegenstanders af. Het niveau kan ik nu niet inschatten. Maar ik denk dat wij in de tien dagen voor het WK gewoon goed moeten gaan trainen en de puntjes op de ‘i’ zetten. Ik denk wel dat het goed zal komen.

Op welke posities focus je je vooral bij Marokko-17?
ik focus me vooral op rechts of linkshalf positie.

Hoe groot is de kans dat je meegaat?
Ik hoop in’sha’Allah dat ik mee zal gaan. Ik heb er een goed gevoel bij.

Heb je nog een speciale boodschap aan de supporters van Marokko-17?
Ze kunnen ons niet echt aanmoedigen denk ik. Ze zitten ver van ons vandaan. Ik kan de fans wel beloven dat wij ons best gaan doen en alles voor Marokko zullen geven. In’ sha’Allah zullen we ver komen.