UEFA Europa League: Eén Marokkaan realiseert lijfsbehoud

Door tarik_redactie - Vrijdag 20 Maart 2015 12:57 - Bron: Redactie
[kop]UEFA Europa League:[/kop] En Marokkaan realiseert lijfsbehoud Gisteravond stonden de 1/8 finales van het op één na grootste Europese toernooi op het programma. Marokkaans international Omar El Kaddouri nam het met zijn formatie Torino FC in eigen huis op tegen de winnaar uit van de heenwedstrijd, Zenith Petersburg. Bij Ajax moest rechtsbuiten Anwar El Ghazi een 1-0 verlies tegen Dnipro weg zien te werken. Marokkaans international Younes Belhanda ontbrak net als in de heenfase in de wedstrijdselectie van Dinamo Kiev tegen Everton wegens een rode kaart uit de 1/16 finales. Hieronder een overzicht van de wedstrijden:

Dinamo Kiev* Everton (5-2):
Met een 1-2 onderuitgang van vorige week uit bij Everton, moest de ploeg van Belhanda minimaal 1 keer het net vinden in eigen stadion. De formatie uit Kiev verzorgde boven dit een galavoorstelling en was met 5-2 te sterk voor de Premier League club. Treffers kwamen op naam van respectievelijk Yarmolenko, Teodorczyk, Veloso, Gusev en Antunes.

Ajax Dnipro* (2-1):
Door de grote kans op het mislopen van kampioenschap in de Eredivisie, tilde Ajax coach Frank de Boer hoog aan Europees succes. Na vorige week in de lastige uitwedstrijd met 1-0 te hebben verloren, bleef men moed houden in een sterke partij mede door blessuregevallen aan Oekraïense zijde. Aan de kant van Ajax begon El Ghazi zoals gebruikelijk in de basis, het was alweer de 9e wedstrijd in Europees verband voor de 19-jarige vleugelaanvaller.
Ajax wist door middenvelder Bazoer Dnipro de verlenging in te slepen, echter vergooiden de Amsterdammers hun kans op een penalty-reeks door na defensieve fouten de gelijkmaker binnen te zien rollen. De spanning in de wedstrijd kwam terug toen invaller van der Hoorn 3 minuten voor het einde van de verlenging na een mislukte inzet, de bal binnen wist te koppen. Een doelpunt had men nog nodig voor een penalty-serie, echter kwam de Amsterdamse grootmacht hier in 3 minuten blessuretijd niet meer aan toe. Einde voor Europees succes dus voor El Ghazi en co.

Torino FC Zenith Petersburg* (1-0):
Ook Marokkaans international Omar El Kaddouri had te kampen met een ongunstige heenresultaat, Torino FC moest het in Rusland ontgelden met een 2-0 nederlaag waarbij de 1-0 overwinning van gisteravond onvoldoende bleek. El Kaddouri begon in de basis en werd in de 76e gewisseld voor Martinez.