Hiddink: ‘We houden El Ghazi in de gaten.’

Door tarik_redactie - Vrijdag 20 Maart 2015 15:16 - Bron: Redactie
[kop]Hiddink:[/kop] ‘We houden El Ghazi in de gaten.’ Vanmiddag maakte bondscoach van het Nederlands elftal , Guus Hiddink, zijn 24 definitieve namen bekend voor het EK 2016 kwalificatieduel met Turkije en de oefeninterland drie dagen daarna tegen voormalig Europees Kampioen Spanje. Echter sprak Hiddink over nog enkele andere namen, die hij de komende tijd in het vizier zal houden: de 19-jarige Ajax rechtsbuiten Anwar El Ghazi.

Op de vraag of El Ghazi kans maakt om binnenkort een uitnodiging te krijgen reageerde de bondscoach verhelderend. ‘We houden El Ghazi in de gaten. Voor de winterstop was hij nog onstuimig en speelde hij vaak goed, maar ook weer niet. Na de winterstop is hij steeds beter aan het worden, maar ook constanter in zijn spel. Daarnaast is hij ook echt bezig met zijn ontwikkeling. Je ziet dat hij graag wil en dat maakt hem ook erg gevaarlijk’, aldus de Hiddink.

El Ghazi heeft als jonge Ajax-debutant een prima eerste deel van het seizoen achter de rug. De behendige vleugelaanvaller werd afgelopen zomer door Ajax coach Frank de Boer overgeheveld naar de A-selectie, daar kroonde hij zich al in de voorbereiding tot topscorer. Tot nu toe heeft El Ghazi in alle competities 10 doelpunten weten te maken en 9 assists weten af te leveren, waaronder zijn doelpunt in Camp Nou tegen FC Barcelona.

Of El Ghazi daadwerkelijk in zal gaan op een oproep voor Oranje lijkt onduidelijk, pas geleden liet El Ghazi in reactie op allerlei geruchten over een definitieve interlandkeuze weten zich momenteel nog niet goed genoeg te vinden voor zowel Oranje als het nationale elftal van Marokko.