Suarez: ‘Ik baal echt dat ik er niet bij kan zijn tegen Marokko’

Door Abdelbaki - Donderdag 26 Maart 2015 15:07 - Bron: Redactie
[kop]Suarez:[/kop] ‘Ik baal echt dat ik er niet bij kan zijn tegen Marokko’ Uruguay speelt komende zaterdag in Ägadir een oefeninterland tegen het Marokkaanse elftal. Uruguay moet het in dat duel doen zonder sterspeler Luis Suarez. De aanvaller van FC Barcelona werd zwaar gestraft, nadat hij op het afgelopen WK zijn tegenstander in zijn schouder beet. Zijn straf in clubverband zit er inmiddels al een tijdje op, maar voor zijn land blijft hij nog tot na de Copa America van komende zomer geschorst.

Suarez vindt zijn straf zwaar en vooral onnodig. ‘De straf die ik heb gekregen is te zwaar. Ik snap nog steeds niet waarom ik een straf heb gekregen in clubverband en een aparte straf voor interlandwedstrijden. Ik baal er nu ook ontzettend van dat ik niet kan meespelen met Uruguay. De oefenwedstrijd tegen Marokko is belangrijk voor het proces richting de Copa America van komende zomer. Ik had graag bij de groep gezeten en die wedstrijd willen spelen.’

Uruguay is momenteel titelhouder van de Copa America. La Celeste speelt komende zaterdag om 20.00 uur tegen de Atlas-Leeuwen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Al Aoula en Arriadiya.