Ligue 1: Barrada weer terug op trainingsveld na liesoperatie

Door tarik_redactie - Donderdag 26 Maart 2015 19:18 - Bron: Redactie
[kop]Ligue 1:[/kop] Barrada weer terug op trainingsveld na liesoperatie Het heeft een tijdje geduurd maar Olympique Marseille aanvallend middenvelder Abdelaziz Barrada begint beetje bij beetje naar zijn volledig herstel te werken. Eergisteren meldde zijn club via haar website dat hij en centrale verdediger NíKoulou deelnemen aan individuele trainingen.

Na eerder dit seizoen te hebben gekampt met hamstringklachten bleek na tests van de medische staf van de nummer 3 uit de Ligue, een liesoperatie noodzakelijk. Medio februari onderging Barrada de operatie met succes, waarna de club schatte de middenvelder zoín 1,5 maand te moeten missen.

Eergisteren ging Barrada dus voor het eerst het trainingsveld op onder begeleiding van dokter Christophe Baudot en looptrainer Fréderic Faure. In tegenstelling tot NíKoulou deed Barrada alleen oefeningen zonder bal.

Abdelaziz Barrada werd in 2013 door Al Jazira (VAE) overgenomen van Getafe. Barrada speelde twee seizoenen voor de Spaanse club. Vooral in zijn tweede seizoen maakte de creatieve middenvelder veel indruk. Barrada zou destijds in de belangstelling staan van FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City, maar het was Al Jazira die Ä7 miljoen euro neertelde voor de Marokkaan.

Na zijn transfer van afgelopen augustus naar Olympique Marseille, waar hij voor 4 jaar aan contract tekende (er ging zoín Ä4 miljoen euro mee gemoeid) kwam Barrada vooral door blessureleed nauwelijks aan spelen toe onder Marcelo Bielsa. Barrada was tot nu toe in slechts 8 competitiewedstrijden (1 maal trefzeker) en 1 Coupe de la Ligue wedstrijd actief voor zijn nieuwe werkgever.