Sofyan Amrabat: ‘Het is een droom die uitkomt.’

Door tarik_redactie - Vrijdag 27 Maart 2015 09:39 - Bron: Redactie
[yellow]Sofyan Amrabat:[/yellow] ‘Het is een droom die uitkomt.’ De 18-jarige Sofyan Amrabat is één van de verrassende namen in de selectie van Badou Zaki. De jongere broer van Nordin Amrabat laat tegenover Atlas-Lions.nl weten, dat er een droom voor hem uitkomt. De kans bestaat namelijk dat hij voor het eerst aan de zijde van zijn broer zal staan tijdens een officiële voetbalwedstrijd.

Het zal ook voor het eerst zijn dat de FC Utrecht middenvelder op het veld zal staan met spelers die actief zijn in de grote competities, zoals Mehdi Benatia, Omar El Kaddouri en zijn broer Nordin. “Het is natuurlijk een hele leuke en mooie ervaring. Het is geweldig om te trainen met zulke spelers en je merkt ook dat het niveau op de training erg hoog ligt. Ik probeer goed op te letten en zie het ook als een leerzame periode in mijn nog prille carrière bij het A-elftal van Marokko."

Het nieuws kwam als een verrassing aan voor zowel Sofyan als voetbalminnend Nederland. De jonge middenvelder kwam dit voetbaljaar maar drie Eredivisieduels in actie, maar geniet van zijn aanwezigheid bij het Marokkaans elftal: “Het was natuurlijk geweldig nieuws en ik voelde me enorm vereerd. Ik was erg blij Ahamdoulillah (Godzijdank)”.

“Ik heb een goed gesprek gehad met Zaki en hij heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Verder heeft hij me verteld dat het een leerzame week is en ik dat ik hier lekker van moet genieten”, aldus Amrabat over zijn eerste ontmoeting met Badou Zaki.

De laatste keer dat twee broers in actie kwamen in hetzelfde elftal van Marokko, was in 1986. Mustapha Merry en Abdelkarim “Krimeau” Merry versterkten beide de aanvalslinie van Marokko tijdens het WK in Mexico. Met zowel Sofyan als zijn oudere broer Nordin in de selectie, lijkt deze zeldzame gebeurtenis in de aankomende wedstrijd tegen Uruguay opnieuw voor te komen. Voor Sofyan is dit een droom die uitkomt: “Het klinkt cliché maar het is als een droom die uitkomt. Het is geweldig om samen met mijn broer te voetballen en er heerst ook zeker het gevoel van trots bij ons beide”.